Българският INSAIT подписа споразумение за партньорство с най-голямата изследователска институция в

...
Българският INSAIT подписа споразумение за партньорство с най-голямата изследователска институция в
Коментари Харесай

Българският INSAIT със споразумение за партньорство с Япония

Българският INSAIT  подписа съглашение за партньорство с най-голямата изследователска институция в Япония , оповестиха от Министерството на образованието и науката /МОН/. 

Така двете страни започват взаимни проучвателен планове в региона на изкуствения разсъдък . Това става по силата на подписан Меморандум за партньорство сред института към Софийския университет INSAIT и най-голямата изследователска институция в японската страна RIKEN . Подписването се случи в София при специфична аудиенция на един от най-изтъкнатите учени в тази сфера и шеф на научната организация – проф. Масахи Сугияма от Токийския университет .

Постигнатото съглашение е следващо самопризнание към българския институт INSAIT и резултатите, които реализира в региона на изкуствения разсъдък. Това усилва интереса към него и даже водещите научни институции в света, какъвто е RIKEN, имат интерес от партньорство и работа по взаимни планове .

Това е и първо съглашение сред България и Япония в областта на изкуствения разсъдък. То планува както взаимна работа по съответни планове, по този начин и общи проучвателен и докторантски стратегии . Меморандумът ще обхване съществени области на изкуствения разсъдък като роботика, машинно образование, компютърно зрение и други.

Двете научни институции проведоха и взаимен уъркшоп в INSAIT в София , в който ще вземат участие млади учени и откриватели от България и Япония в областта на изкуствения разсъдък.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР